Loopt u al een tijdje met het idee om in uw comfort te investeren? Nu is het moment! Hieronder hebben wij een aantal subsidies en regelingen voor u op een rij gezet. Misschien komt uw project of verbouwing ook in aanmerking voor een subsidie en kunt u een deel van uw investering terugkrijgen? Neem daarom gerust contact met ons op voor vragen over deze regelingen.

Subsidie voor energiebesparende maatregelen in en om het huis

Met ingang van 15 september 2016 tot en met 31 december 2018 geld er een nieuwe regeling beschikbaar voor alle huisbezitters in Nederland. In de eerste ronde, die loopt tot 1 maart 2017, is er 20,5 miljoen euro beschikbaar gemaakt voor energiebesparende maatregelen. De regeling houdt in dat u ongeveer 20% subsidie zult ontvangen op uw totale kosten. Deze subsidieregeling loopt naast de al eerder definitief gemaakte 6% procents BTW regeling op de arbeidskosten van energiezuinige maatregelen.

Hoe werkt het?

Om gebruik te kunnen maken van de nieuwe regeling, zult u twee energiebesparende maatregelen moeten treffen uit de volgende opties:

  • Dakisolatie;
  • Gevelisolatie;
  • Spouwmuurisolatie;
  • Hoogrendementsglas;
  • Vloer- of bodemisolatie.

Vervolgens kunt u volgens een aantal stappen de subsidie ontvangen. Via het Duurzaam Bouwloket is een handig stappenplan beschikbaar gesteld welke u kunt gebruiken.

Meer informatie en het aanvraagformulier downloaden

Klik hier voor de officiële subsidie pagina van het Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.
Klik hier voor uitleg van het Duurzaam Bouwloket met het stappenplan voor het aanvragen van de subsidie.
Klik hier voor de extra uitleg van het Duurzaam Bouwloket, inclusief de daadwerkelijke subsidiebedragen.

Isolatiemaatregelen

Veel gebouwen in Nederland hebben een slecht geïsoleerde gevel. Daarom laten veel mensen hun gevel isoleren, maar vergeten daarbij vaak om de on-geïsoleerde kozijnen en ramen te vervangen. Dit heeft tot gevolg dat er evengoed een grote hoeveelheid warmte door de ramen en langs de kozijnen verloren gaat. Daarom is het vervangen van uw bestaande kozijnen en/of beglazing aan te raden.

Hulp nodig?

Uiteraard kunt u ook contact opnemen met Glashandel de Kroon, wij helpen u graag verder met uw aanvraag en de uitvoering van de maatregelen.

Sleep bestanden hierheen of
Toegestane bestandstypen: jpg, jpeg, png, Max. bestandsgrootte: 64 MB, Max. aantal bestanden: 3.
    Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.