Ik heb een lekke ruit! Wat nu?

Lekke ruiten kunnen op een aantal manieren ontstaan. Een verkeerde montagemethode en achterstallig of verkeerd onderhoud zijn de meest voorkomende oorzaken. Maar ook de leeftijd van een ruit speelt een belangrijke rol bij het ‘lek slaan’ van beglazing.

Je herkent een lekke ruit doordat er condens of een waas in het glas ontstaat. Deze is bij het ene weertype vaak beter zichtbaar dan bij het andere weertype. Ook vlekken op de afstandhouder (de zilveren strip in het glas), met name aan de onderzijde, is vaak een indicatie dat het glas lek is.

Verminderd zicht

Lekke ruiten zijn op meerdere manieren hinderlijk. Door het aanzicht is het alsof de ruit(en) smerig zijn.  Ook het doorzicht, zowel naar binnen als naar buiten, wordt verminderd. In sommige gevallen wordt het doorzicht zelfs volledig weggenomen. Een uitzicht op een park, speelplein, zonsopgang of -ondergang, voor- of achtertuin wordt verpest door het verminderde doorzicht van lekke ruiten.

Kostbaar en schadelijk

Uiteindelijk kan een lekke ruit een kostbaar probleem worden. Een lekke ruit heeft de isolerende waarde van enkelglas. Dit zie je terug in hogere stookkosten en minder comfort.

Op den duur zal een lekke ruit dusdanig verzadigd raken met vocht, dat hij dit zal afgeven aan zijn omgeving. Hierdoor loopt de vochtigheidsgraad in je geveldelen op met rotte kozijnen en ramen als gevolg.

Schade beperken

Het snel vervangen van de ruit is eigenlijk de enige goede oplossing. Je krijgt weer een mooie, transparante ruit in je gevel. Daarbij vervangen wij de oude ruit door een ruit met een zo hoog mogelijk rendement. Deze monteren we op een wijze waardoor lekslag in de toekomst tot een minimum beperkt wordt.

Gevolgschade

Heb je al schade aan je kozijnen, ramen of deuren? Ook deze kunnen wij vakkundig voor je repareren of vervangen. Wij komen graag, vrijblijvend, bij je langs om de kozijnen te controleren. Na ons bezoek brengen wij een complete offerte uit met alle werkzaamheden die voor jouw woning van toepassing zijn.

Deze werkzaamheden variëren van alleen de lekke ruiten vervangen tot aan het herstellen van houtrot of het vervangen van een compleet kozijn.

Snel handelen is raadzaam

Zoals hierboven is duidelijk gemaakt, adviseren wij snel te handelen met één of meer lekke ruiten. Wij maken graag een vrijblijvende offerte voor je om lekke ruiten te vervangen voor nieuwe isolatieruiten van hoge kwaliteit. Vul hiervoor het formulier in onderaan deze pagina.

Neem contact op

Sleep bestanden hierheen of
Toegestane bestandstypen: jpg, jpeg, png, Max. bestandsgrootte: 64 MB, Max. aantal bestanden: 3.
    Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.