glashandel-de-kroon

Ik heb een lekke ruit! Wat nu?

Lekke ruiten kunnen op een aantal manieren ontstaan. Een verkeerde montagemethode en achterstallig of verkeerd onderhoud zijn de meest voorkomende oorzaken. Maar ook de leeftijd van een ruit speelt een belangrijke rol bij het ‘lek slaan’ van beglazing.

Je herkent een lekke ruit als volgt:

  • Er onstaat condens of een waas in het glas. Deze is bij het ene weertype vaak beter zichtbaar dan bij het andere weertype.
  • Ook vlekken op de afstandhouder (de zilveren strip in het glas), met name aan de onderzijde, is vaak een indicatie dat het glas lek is.

Verlies geen onnodige kosten dankzij lekke ruiten

Lekke ruiten zijn op meerdere manieren hinderlijk. Door het aanzicht is het alsof de ruit(en) smerig zijn.  Ook het doorzicht, zowel naar binnen als naar buiten, wordt verminderd.

Uiteindelijk kan een lekke ruit een kostbaar probleem worden. Een lekke ruit heeft de isolerende waarde van enkelglas. Dit zie je terug in hogere stookkosten en minder comfort.

Op den duur zal een lekke ruit dusdanig verzadigd raken met vocht, dat hij dit zal afgeven aan zijn omgeving. Hierdoor loopt de vochtigheidsgraad in je geveldelen op met rotte kozijnen en ramen als gevolg.

vervangen lekke ruit
vervanging lekke ruit

Vervang jouw lekke ruit en bespaar energie

Het snel vervangen van de ruit is eigenlijk de enige goede oplossing. Je krijgt weer een mooie, transparante ruit in je gevel. Daarbij vervangen wij de oude ruit door een ruit met een zo hoog mogelijk rendement. Deze monteren we op een wijze waardoor lekslag in de toekomst tot een minimum beperkt wordt.

Zoals hierboven is duidelijk gemaakt, adviseren wij snel te handelen met één of meer lekke ruiten. Wij maken graag een vrijblijvende offerte voor je om lekke ruiten te vervangen voor nieuwe isolatieruiten van hoge kwaliteit.

Wij werken met de volgende verzekeraars

Wat onze klanten zeggen